Plastik Teknolojisi

Plastik teknolojisi alanı, plastik malzemelerin tasarım üretim ve kalite kontrol süreçlerini kapsayan bir alandır. Plastikler hafif, dayanıklı ve kolay şekil verilebilir olmaları sebebiyle vazgeçilmez malzemeler olarak sanayide kullanılmaktadır. Şekillendirme kolaylığı, elektrik izolasyon özelliği ve alev almayacak şekilde elde edilebilme özelliği, plastikleri günlük yaşantıda vazgeçilmez kılmaktadır. Türkiye'nin coğrafi olarak Avrupa ile Asya'nın buluştuğu noktada yer alması, Türk plastik endüstrisinin ihracatının giderek artmasında avantaj sağlamaktadır. Türk plastik ürünleri dünyada 124 ülkeye ihraç edilmektedir. Plastiklerin, her türlü dayanıklı tüketim malzemesi, otomotiv parçaları, ambalaj malzemesi, borular, mobilyalar, tekstil ürünleri, ayakkabı, orijinal donanım parçaları vb. çok geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.

Buna bağlı olarak ortaya çıkan istihdam açığını gidermek amacıyla okulumuzda plastik teknolojisi alanı; işleme ve kalıp olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ve bu konuda yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren bir alandır. Bu doğrultuda Plastik Teknolojisi Alanı altında yer alan dallarda sektörün ihtiyaçları ile bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır. 12. Sınıfa kadar başarı ile gelen öğrencilerimiz haftada 3 gün işletmelerde staj eğitimi almaktadır. Bununla beraber Plastik Teknolojisi Alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; plastik ürün imalatında, plastik kalıp imalatında, plastik makineleri imalatında çalışabilirler.

ATÖLYELERİMİZ :

TEMEL İŞLEMLER ATÖLYESİ